Sisi Sepi Adolf Hitler | VolkswagenAdolf Hitler dikenali dengan kepimpinan gaya diktator, tetapi tahukah anda beliau juga seorang tokoh seni yang hebat. Lukisan asal kereta VW Beetles di atas dilukis oleh Adolf Hitler.

Dunia hari ini mungkin melihat Adolf Hitler sebagai seorang diktator yang kejam, tapi tahukah anda, Adolf Hitler adalah orang yang bertanggungjawab membawa idea pembuatan kereta iconic Volkswagen Beetles pada sekitar tahun 1930-an.

Idea beliau adalah untuk menghasilkan sebuah kereta keluarga yang boleh membawa 3 orang dewasa dan dua kanak-kanak, sesuai dengan nama Volkswagen iaitu kereta untuk rakyat.

Bagi merealisasikan idea beliau, beliau berbincang dengan Ferdinand Porche (kemudian mengasaskan kereta jenama Porche) untuk tujuan itu. Setelah perbincangan berlangsung bersama beliau dan Hitler, kereta rakyat dihasilkan dan Daimler-Benz (pengeluar kenderaan Mercedes Benz) mengeluarkan protype bagi kenderaan ikonik ini.

Dunia hari ini membenci Hitler kerana dikatakan kejam dengan dasar menghapuskan yahudi, tetapi hari ini terbukti apa yang disedari oleh Hitler tentang yahudi adalah tepat, seperti mana amaran yang telah diwartakan dalam ayat-ayat al-Quran tentang kaum yahudi.

Kes sejarah kebaikan Hitler disembunyikan secara sengaja oleh pihak-pihak tertentu, sama seperti sejarah kegemilangan Islam. 


VW Beetles Tahun 1960-an


EmoticonEmoticon