Day 14 - Hello Dr. Sarah

Hari ni lapor diri kat HKL. Terima kasih atas percaturan hebat Hospital BP yg bagi mc dua minggu je utk kes patah kaki ni. Geleng kepala sekejap.
Terima kasih ayah dan mak sebab sekali lagi sepakat dlm perdebatan utk menghantar anaknya ke hospital pg ni.
Dtg jam 8.30 pg (waktu dpt tiket), panggil masuk jam 11.30 pg, itupun setelah bising dekat kaunter pendaftaran. Ini menggambarkan betapa sibuknya HKL dengan pelbagai pesakit.
Nak wat mcm mana, nak gi hospital swasta, ukur baju la di badan sendiri...
Mujur, cara Dr. Sarah mengendalikan sy professional. Hee.. (melting kejap). Ya, dia tegas, masuk2 bilik dr dah kene sound cara pegang tongkat salah, tapi dia bersungguh2 make it clear. Saya suka style tu sbnrnya.
Dr. Sarah jgak ada menegur sy supaya jgn sesekali meletakkan beban pd kaki yg patah termasuklah cuba2 utk jalan sbb tulang baru nak tumbuh dan takut allignment kaki lari. (Cc ayah dan mak yg bercita2 nak buat latihan komando khas pd sy di rumah).
The good news is, I will be fit next month. In sha Allah. Sy akan kembali jika diizinkan Allah utk bersama rakan sy berjuang utk pertandingan sme peringkat kebangsaan mewakili uthm. Ala kat kl je pun, so x ada mslh nak turun.
Apa2 pun, tak sabar jmpa Dr. Sarah next month. Hihi...
Benang 13 jahitan telah pun dibuka hari ni. Dan fokus sy nak cepat2 pulih dan kembali berbakti kpd ibu ayah dan semua org.
Terima kasih utk doa dan ucapan positif yg tak putus2 drpd semua org (mak, ayah, guru, pensyarah, rakan sekolah, uthm dan utm dll). Sy doakan Allah merahmati semua rakan2 sy. In sha Allah.


EmoticonEmoticon