Allah tunjukkan hikmah

Assalamualaikum wrbh dan salam sejahtera

Alhamdulillah, Allah bangkitkan aku yang penuh sangat bergelumang dosa ni untuk bangun mengingatinya. Bila difikirkan balik, ya, banyak benar dosa aku. Mengingati masa silam benar-benar menginsafkan aku.

Mungkin aku menzalimi orang di mana-mana tanpa disedari, membenci orang tak pasal-pasal, mengkhianati orang dengan amanah yang diberi.. Allah, betapa hina dinanya diri ini...

Mungkin, apa yang berlaku dalam masa yang terdekat ini adalah ujian dan juga kifarah untuk dosa-dosa aku yang lalu.. Sesungguhnya, Allah maha penerima taubat dari hambaNya.

Sekurang-kurangnya, aku mampu bersyukur kerana Allah beri aku peluang... Sesungguhnya, aku sedang menghayati hikmah disebalik kedukaan yang melanda diri..

Amin... ya Rabb..


Selamat Menduduki Peperiksaan Akhir dan Selamat Mengulang Kaji Pelajaran


Selamat menduduki peperiksaan akhir semester buat semua rakan saya di UTHM, UTM dan universiti-universiti lain. Semoga kalian memperolehi keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan.

Peperiksaan bukan bertujuan untuk mengagalkan, tetapi sebagai satu indikator untuk menentukan sejauh mana kefahaman kita untuk ilmu yang dipelajari.

Tiada istilah gagal dan kalah, melainkan satu sahaja, iaitu menyerah kalah.

Saya doakan kalian yang terbaik, dan mohon doakan juga kejayaan saya dan rakan-rakan.

Terima kasih

Idham Wan Mahdi | UTHM
Aku pun mahu kau tahu

Aku pun mahu kau tahu

Tujuan aku bertanya khabar,
Bukan sebab nak tunjuk caring atau lain-lain yang kau rasa mungkin tak selesa bagi kau.

Aku tetap aku,
Since aku kenal kau dan bukan stranger macam kau dah nyatakan pada aku.

Aku, tak pernah kisah pun apa kau buat pada aku,
sebab aku bukannya baik sangat pun...

Terpulanglah...
Aku takkan minta apa-apa pun daripada kau,
walaupun aku dah banyak berhabis utk kau dahulu,
sama ada kau masih ingat atau tak sahaja.

Well, bukan niat nak mengungkit,
Tapi kalau dah sampai tanya khabar pun di salah anggap,
memang tak tahu la nak cakap apa...

4 tahun mungkin tak cukup nak kenal kau sepenuhnya,
tapi aku boleh agak siapa kau.

Thanx!

Berakhir 14 Minggu...Pheww

Assalamualaikum wrbh dan salam sejahtera.

Dah lama dah teman tak update blog teman ni. Kalau update tu, cuma ulangan daripada facebook teman.

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik, dah minggu ke -14. Semester ini agak tuff. Banyak juga la yang jadi. Alhamdulillah, teman bersediri mencari kekuatan diri, dibantu mak ayah yang memahami dan rakan-rakan serumah yang agak caring. Moga Allah jualah yang membalas budi baik dan keikhlasan nasihat kalian.

Serius beb, dulu masa roomate zaman diploma putus cinta, teman gelak guling-guling. Sekarang bila dah terkena pada batang hidung teman, barulah padan muka. Hahaha...

Alhamdulillah, teman sekarang makin tenang walaupun kadang-kadang jiwa kacau juga bawa moto ulang alik Jalan Kluang dari pekan Parit Raja ke Pusat Bandar Batu Pahat.

Buat masa sekarang, teman dalam proses utk mempersiapkan diri untuk final exam yang bakal bermula 10 Jun ini. Selain itu, teman juga cuba membantu sebaik yang mungkin utk mak ayah teman yang bakal menerima jemputan Allah SWT ke Makkah dan Madinah menunaikan umrah pada penghujung Jun ini. Mohon jasa baik rakan-rakan doakan mak ayah saya. Aminnn..

Teman juga kini berusaha keras untuk membantu Saraoge Confectionary, sebuah IKS kecil di Parit Sulung untuk mengembangkan perniagaan kuih-kuih tradisional. Mudah-mudahan niat yang baik dibalas dengan ganjaran yang setimpal oleh Allah.

Itu sahaja kot buat kali ini. Saya sharekan gambar saya dan pasukan untuk membantu pihak Saraoge Confectionary untuk memajukan perniagaan. Cheerio!


Dari kiri, Azizi, Haironizam, En. Kaseri (Team Principle), saya dan Jaswant. Masing-masing dari kos yang berlainan.