Result baik tak semestinya bernasib baik....

Tak semestinya result baik dalam exam sampai dapat dekan berturut2 bermakna kau hebat. Still, result kau tu ada jgak markah berkumpulan. Then, kalau setakat jadi penumpang dan buat kerja semberono, tak malukah pegang sijil dan canang dekan sana sini? 

Bangga dapat result cantik? Kalau x kerana kwn2 yang ko kerja berkumpulan tu pun, ko takkan dpt result mcm tu... 

Owh ya, lagi satu, dalam engineering, ianya tentang kefahaman dan kemahiran. Kalau hanya setakat hebat teori, ia x menjamin kau jadi engineer atau technical based person yang baik. Skills penting!

Setakat ini, ak pernah je jumpa orang yang gagal sekolah mampu hidup kaya raya sebab skills yg dimiliki. Plus, siap menggaji lagi org ada degree... so, jgn nak bongkak sangat la...

Self reminder!


EmoticonEmoticon