Kenangan Kafe KSJ, UTMKL

Masa saya mula2 masuk ksj (utmkl) pd tahun 2009, ada satu operator makanan yg sy kira cukup popular dan dominan pd masa tu. Kalau kwn2 masih ingat, Pak Man Botak aka Manbo Cafe.

Ambil nasi putih, kuah sikit dan juga ayam goreng besar, pak man akan tunjuk peace dan cakap "RM2". Favourite jgak tu, sbb kalau sy balik kuliah dan malas nak makan kat rumah (rumah sy dan kolej terlalu dekat), itu jd favourite port dgn rakan2 coursemate.

Harganya cukup murah, katanya nak tlg student berjimat. Tapi ntah di mana silap, pd pertghan tahun 2010, pak man berpindah. Ada yg kata ditutup sebab kotor, merajuk dgn utm dan tak kurang juga ada mslh dgn student. Itulah kenangan kafe ksj yg paling signifikan pd sy, sampai kwn2 satu kursus dgn sy siap edit lagi logo kfc tukar kpd Manbo cafe.. hahaha...

Ps : nama sebenar Man bo adalah Osman Boyan.. tapi mmg dia botak pun... tq Puan Zakiah.. hehe...


Kafe KSJ, UTMKL


EmoticonEmoticon