Trilogi Kiki Kamaruddin , Uncle Sim dan Rakyat Malaysia


Hanya sebab terlanggar belakang kereta baharu dimiliki beliau, seorang lelaki warga emas di maki hamun dan diketuk-ketuk keretanya dengan menggunakan stereng lock?

Tak patut. Selesaikanlah cara baik. Bulan puasa ini sepatutnya mengajar nilai kesabaran, bukan kekasaran. 


==============================================================================
Kiki Kamaruddin, heroin insiden CDM25 Peugeot Putih memohon maaf kepada rakyat Malaysia atas kekhilafan beliau. Marilah kita ambil yg jernih disebalik kekeruhan yg berlaku.

Cuma, jgnlah disebabkan nilai duit dan sentimental value, kita ketepikan sifat kemanusiaan. 

Jadikan ia sbg pengajaran dan 0-0 ya, terutama dgn uncle tu. Owh ya, kalau nak repair kete, ley tuntut kat digi. Tapi mcm biasa la, kete kene cat warna digi la ya.. hihi.. 

========================================================================

My point of view : Uncle Sim, Kiki dan Media

Mulai semalam, kiki ditemu ramah oleh pelbagai media utk dedahkan perasaan dan juga memohon maaf atas perbuatan beliau terhadap Uncle Sim.

Bagi sy, tujuan itu bagus. Memohon maaf tu suatu perkara yg baik, tp sy x faham, knapa mesti keluar di media perdana. Mgkin sbb video kiki n uncle sim ni keluar di you tube dan mendapat perhatian rakyat, terus semua media mahu dptkan hak eksklusif.

Inilah media malaysia, sukakan sesuatu yg hangat utk tarik pengaruh media. Walhal isu tu boleh settle tanpa media perdana pun, settle antara kiki dan uncle sim shj pun.

Perbuatan media perdana ni sbnrnya menggalakkan lagi ramai org mendapat publisiti begini.

Biarlah kiki dan uncle sim settlekan secara peribadi, tak perlu la nak heboh2 dlm media dan siap temu ramah lagi. Budak2 sekolah dan yg mengharumkan nama negara pun tak dilayan mcm ni, knapa kiki harus dpt perhatian special?

Berubahlah, kalau nak jadi bangsa yg maju.



Apa-apa pun, mana yang baik jadikan pengajaran, dan yang kurang baik tu tolak jauh-jauh ya... ;)


EmoticonEmoticon